Samodisciplina

Svi težimo ka nekom cilju i daćemo sve od sebe da ga ostvarimo. Bitan je trud i naporan rad. Međutim i pored toga ključ svakog uspeha leži u samodisciplini.

Šta je samodisciplina?

Pre svega spada u osobine, ali se može definisati i kao sposobnost da se izvrši neka radnja uprkos  tome što nas nešto u nama sprečava u toj nameri.

41

Primer: Treba da uradite domaći iz matematike za sutra. Radije biste spavali ili radili bilo šta zanimljivije (recimo bilo šta drugo). Ipak ste seli za sto i uzeli papir i olovku. Stigla vam je poruka na telefon. Znate da nije ništa hitno i da ne morate odmah da odgovorite. Ostavljate uređaj i krećete sa radom. Nakon mučnih pola sata ste završili svoju obavezu za danas.

Gledajte to sa vedrije strane: Naučili ste nešto novo i trebaće vam manje vremena da se spremite za naredni test.

Svaka čast onima koji vole da vežbaju matematiku! Nisam mislila ništa loše. Činjenica je da je dosta ljudi ne voli. 🙂

Kako se gradi?

Odlučnost

Pre svega treba da budete svesni da li želite da je imate i da li ćete moći da se odreknete nekih stvari u datim trenucima. To podrazumeva neizlaženje u grad onda kada imate nešto bitnije da uradite.

Sve zavisi od vaših ciljeva.

Navike

Ukoliko želite da postignete sve što treba u toku dana, moraćete da smanjite korišćenje telefona.

Naslovna 3

To je samo jedno pravilo kojeg bi trebalo da se pridržavate od ponedeljka do petka. I tako u krug do 90-og dana. Tada bi trebalo da steknete datu naviku.

Motivacija

Ume prilično da zamori stalno ponavljanje istog.

Uloga motivacije je da vas održi na zacrtanom putu. Stalno treba da je obnavljate kako ne bi odjednom nestala i sve pokvarila.  

Nemojte da odustanete ni prvog ni poslednjeg dana! Borite se koliko god možete. Dajte sve od sebe. Budite nemilosrdni i uporni. Setite se šta želite da postignete.

Želim vam puno sreće!

Tatjana Đokić

One thought on “Samodisciplina

  1. Hvala ti Brankice! pozz

    2018-02-23 12:49 GMT+01:00 Vršnjačka online podrška :

    > Vršnjačka online podrška posted: “Svi težimo ka nekom cilju i daćemo sve > od sebe da ga ostvarimo. Bitan je trud i naporan rad. Međutim i pored toga > ključ svakog uspeha leži u samodisciplini. Šta je samodisciplina? Pre svega > spada u osobine, ali se može definisati i kao sposobnost da se iz” >

    Like

Leave a comment