Let It Go

Završava se još jedan dan. Mogao je biti drugačiji bar za jedan minut sreće. Ostao je naporan i dosadan kao i svaki prethodni.

Znam da sreću čine male stvari, ali meni su toliko sitne da ih ne vidim. Shvatila sam da mi je potrebna veća dioptrija… I da treba da se opustim.

Treba  da razmislim o:

PERFEKCIONIZMU

Budimo realni za trenutak, mnogo vremena i snage se troši na njega. Trudiću se da energiju iskoristim na što bolji i produktivniji način.

Recimo, umesto da se zamaram razmišljanjem zašto svet nije po mojim očekivanjima, mogla bih izaći napolje u šetnju sa nekim. To bi pomoglo mojoj sklonosti da analiziram ličnosti i njihove savršenosti (mane), ako se već time toliko bavim. Postoji i druga opcija, da samo pustim da stvari budu kakve jesu. Ponudiću pomoć ako vidim i osećam da treba.

Ljude ne mogu da promenim, ali zato uvek mogu da radim na sopstvenom napretku.

GREŠKAMA

Ko radi taj i greši. Neću sebe smatrati nesposobnom i/ili glupom ako napravim pogrešan korak. Razmisliću i gledati da ga ponovo ne napravim. Idemo dalje, vreme još uvek ne možemo da vratimo… Mada bi bilo zabavno da možemo.

 PROŠLOSTI

Događaji se neće ponoviti na isti način, zato mislim da se ne treba nervirati oko toga. Živimo sada i u ovom trenutku. To je najbitnije. Šta će biti sutra, niko zasigurno ne zna. Znamo šta je bilo, pa imamo iskustvo koje je fleksibilno i upotrebljivo.

Image result for be unique

TUĐIM REČIMA I MIŠLJENJU

Izdvajati se iz grupe  zbog  originalnosti i jedinstvenosti nije loše. Misliti svojom glavom je još bolje. Biti svoj je najbolje, a slepo raditi šta svi misle da treba je glupo. Toliko kapaciteta utrošenog na tuđe zahteve i želje. Bespotrebnog dokazivanja i stvaranja nesigurnosti, zbog straha od osuđivanja i odbacivanja.

Zvuči komplikovano, ali je zapravo jednostavno. Ne kažem da je lako, ali je izvodljivo.

I na kraju dođem do zaključka da nikog nije briga za moju perspektivu. Moj život je moja briga, iako se svi razumeju u sve.

TOKSIČNIM LJUDIMA

Malo mi je svojih problema još mi samo fale tuđi koji su konstantni i vrte se u krug. Okružiti se osobama koje ne prihvataju kritiku i koje slušaju očima nema poentu. Ljudi se često druže iz koristi i zavise jedni od drugih na razne načine. Iz tog razloga ću odabrati dobre saveznike. Na taj način mogu da zadovoljim svoje i njihove potrebe.

Related image

Iskreno se nadam da ću onda živeti srećno i zdravo do kraja života.

Bilo bi dobro.

Tatjana Đokić

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s